QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vesnicí roku Plzeňského kraje je Kamenný Újezd

28.07.2018 20:38

Ve vítězné obci dnes proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže. Úspěšné byly také obce Pačejov, Újezd u Svatého Kříže a Tlučná.

kamenný ujezd_foto www_kamennyujezd_cz

Desetičlenná komise vybírala z 23 obcí. V první polovině června všechny navštívila, obce měly možnost se během dvou hodin prezentovat. Dnes soutěž vyvrcholila vyhlášením výsledků  v Kamenném Újezdě.

Zlatou stuhu a titul Vesnice roku získal Kamenný Újezd na Rokycansku. "Obec nejlépe splnila kritéria soutěže. Žije bohatým společenským životem, systematicky pracuje s dětmi a mládeží. V obci byla vybudována nová mateřská škola. Příkladná péče je o čistotu a vzhled obce, na které se podílejí místní občané. Již tradičně zde probíhají farmářské trhy, skvěle pracuje Spolek padlých holek, holubáři, Sokol, hasiči a další spolky. V obci panuje příjemná atmosféra a duch pospolitosti,“ sděluje náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Modrou stuhu za společenský život získal Pačejov, Bílou stuhu za činnost mládeže Újezd u Svatého Kříže, Zelená stuha za péči o zeleň a životní prostředí patří Tlučné, Oranžovou za spolupráci obce a zemědělského subjektu udělila porota Rakové. Cena hejtmana Plzeňského kraje putuje do Rabí, Cenu Rady Plzeňského kraje získaly Příchovice, Diplom za moderní knihovnické a informační služby patří Bezdružicím, za vzorné vedení kroniky byla oceněna Buková. Cenu naděje pro živý venkov převzali zástupci Starého Sedliště a Fulínovu cenu za kvalitní květinovou výzdobu udělila porota obci Řenče.

FOTO: www.kamennyujezd.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24