Veteráni vyrazí na silnice v okolí Plzně! Chystá se další spanilá jízda

26.05.2017 7:01

V pořadí již 28. ročník jízdy historických vozidel okolím Plzně se chystá na tento víkend. Do areálu Ostende u Boleváku v Plzni se začnou veteráni sjíždět už v pátek.

25. ročník Jízdy historických vozidel okolím Plzně odstartoval z Bolevecké návsi.

Jízda veteránů okolím Plzně měla každoročně zázemí na Bolevecké návsi. V letošním roce se ale centrum dění stěhuje do areálu Ostende u Boleváku. První veteráni začnou do kempu najíždět už v pátek.

Samotná spanilá jízda je na programu v sobotu 27. května. Také letos jsou historická vozidla rozdělená do několika kategorií podle doby výroby. K vidění tak budou opět i skuteční "fešáci" ze 30. let minulého století. Celkem se jízdy zúčastní vozidla v pěti kategoriích, přičemž nejmladší auta budou vyrobená v roce 1980.

V sobotu dopoledne pak vyrazí postupně na trať dlouhou zhruba 85 kilometrů. Návrat do kempu je naplánovaný mezi 15:30 a 17:00 odpoledne.

Trasa: Plzeň, Autocamp Ostende – Ledce – Žilov - Tatiná - Tlucná - Loza – Dražeň – Bažantnice – Vladměřice – Mladotice - Horní Hradiště – Plasy – Babiná - Kopidlo – Kočín – Dolní Dvořiště – Koryta – Dobříč - Jarov - Chotiná – Žichlice – Zruč – Senec - Plzeň, Autocamp Ostende .

10:15 – 12:30 start
15:30 – 17:00 dojezd do cíle, Autocamp Ostende, Plzeň

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24