Víkend ve znamení alkoholu! Záchytka praskala ve švech

13.11.2017 12:07

Strážníci se během uplynulého víkendu zase museli pořádně "otáčet" kvůli opilcům. Na záchytku zamířili hned několikrát. V jednom případě zasahovali i u opilého řidiče.

200273_1
200273_1200274_2

Opilce museli během víkendu sbírat strážníci v Plzni hned v několika lokalitách. V podstatě tradičním místem už je Americká, kde k lidem pod vlivem alkoholu vyjíždí městská policie dost často. I tentokrát to bylo první místo, kam strážníci zamířili.

"Cizinec klečel na Americké vedle lavičky, v jím rozbité láhvi od piva a byl pomočený. Dechová zkouška u něj prokázala přítomnost 2,09 promile alkoholu v dechu. Druhou osobou byl sedmatřicetiletý Plzeňan. Ten si ustlal u vstupních dveří do bytovky v ulici Pod Vrchem. Vzhledem ke své opilosti nezvládal dostatečně chůzi po svých a opakovaně padal, proto hrozilo, že by si mohl případným pádem způsobit nějaké zranění," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Hlídka vyjížděla i do Pražské ulice, kde se alkoholem zmožený muž nedokázal ani postavit na nohy. Noc strávil na záchytce také cizinec, kterého hlídka našla klečet na konečné stanici tramvajové linky ve Skvrňanech. Krom jiného bude mít i další problémy, protože se ukázalo, že mu skončilo povolení k pobytu.

Kvůli alkoholu nakonec zasahovali také strážníci, kteří slouží v Dobřanech. Tam totiž svědek našel nabourané auto v příkopu mezi Dobřany a křižovatkou na Vysoké. "Hlídka ihned vyrazila k místu nehody, aby zjistila, zda řidič havarovaného auta není v ohrožení života. Po příjezdu a kontrole strážníci zjistili, že muž za volantem vozu je zdravotně v pořádku a z jeho dechu táhne alkohol.  Na dotaz, zda před jízdou popil, přiznal, že zkonzumoval asi pět piv, přitom ještě doznal, že má zadržený řidičský průkaz," dodává další případ mluvčí strážníků s tím, že tento případ si nakonec převzali státní policisté.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24