QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoriáni vezou z města automobilů remízu 0:0. Tabulku vedou jen o dva body

19.11.2016 16:59     19.11.2016 17:19

Ve šlágru 14. ligového kola se v Mladé Boleslavi utkaly dva nejlepší týmy domácí soutěže. Viktoriáni nastoupili v osvědčené sestavě s Krmenčíkem na hrotu útoku.

MB - Plzeň

V bojovném utkání měla Viktorka dvakrát blízko ke gólu. Už v 11 minutě se Martin Zeman pokusil při standardní situaci obstřelit zeď zleva, ale domácí brankář byl pozorný. Další šanci si vytvořil Michael Krmenčík, ale trefil pouze břevno. Matúše Kozáčika v brance Plzně pak ohrozil Mareš, ale gólman jeho volný kop zlikvidoval. Následujících 20 minut se pak hrálo většinou uprostřed hřiště a téměř čtyři tisícovky diváků marně čekaly na větší šanci. Nadějně vypadala hlavička Romana Hubníka, brankář ale včas zasáhl. V prvních 45 minutách se diváci gólu nedočkali.

Ve druhé  části mohl domácí poslat ve 49. minutě do vedení Mareš, ale mířil vysoko nad břevno. Boleslav pak zvýšila tlak, hra se vyrovnala, ale šance na podmáčeném hřišti nepřicházely. Plzeň si tak z Mladé Boleslavi odváží bod za bezbrankovou remízu. Body ztratila teprve podruhé v posledních deseti ligových zápasech. 

"Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, na což jsme i měli, ale je to plusový bod z venku. Remízu musíme brát, protože bez gólů nemůžeme vyhrát," okomentoval zápas trenér Viktorky Roman Pivarník. 

FK Mladá Boleslav: Diviš – Jánoš, Takács, Da Silva, Fleišman – Kúdela (C), Malpon (78. Magera) – Klobása (69. Přikryl), Mareš, Fabián – Chramosta (84. Mebrahtu). 

Náhradníci: Šeda – Přikryl, Magera, Mebrahtu, Hůlka, Keresteš, M. Vukadinovič.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Matějů – Hrošovský, Hromada – Kopic (64. Petržela), Hořava, Zeman (78. J. Kovařík) – Krmenčík (86. Ďuriš). 
Náhradníci: Bolek – Petržela, Ďuriš, Poznar, J. Kovařík, Baránek, Bakoš.

FOTO: fcviktoria.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24