QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka hodlá bojovat o titul a uspět v evropských pohárech

21.07.2017 19:20

S nejvyššími ambicemi vstoupí do nové sezony fotbalisté Viktorie Plzeň. Západočeši chtějí v boji o titul pořádně potrápit pražská "S".

Předsezonní tiskovka 2017_2018

Sezona začne pro viktoriány kvalifikací o Ligu mistrů. Utkání třetího předkola sehrají už v úterý 25. července na hřišti rumunského FCSB. Krátce po návratu Západočechy čekají i ligové boje, které zahájí doma v sobotu 29. července duelem s Duklou Praha.

 "Opět máme ty nejvyšší ambice. To znamená bojovat o ligový titul a strávit podzim v evropských pohárech. Chceme si zahrát skupinu evropských pohárů. To znamená, že tento cíl splníme, když zvládneme první dvojutkání s Bukureští," říká prezident klubu Tomáš Paclík.

"Na start sezony se těšíme. Konkurence hodně posilovala, ale my jsme přivedli rovněž velmi zajímavé hráče a s trenérem Pavlem Vrbou na lavičce chceme být úspěšní,“ dodává generální manažer klubu Adolf Šádek. 


Ostrý start sezony napjatě očekává i trenér Pavel Vrba. "Samozřejmě všichni vnímáme, že nás čeká velmi těžký souboj s kvalitním soupeřem, ale jdeme do něj s tím, že chceme uspět. Na velké zápasy se těšíme,“ uvedl trenér směrem k boji o Ligu mistrů.


"Trénovali jsme hodně, poctivě a věřím, že jsme nachystáni. Našim cílem je být úspěšní a samozřejmě dělat radost našim fanouškům. Právě na fanoušky bude Viktoria opět hodně spoléhat. Prodáno je přes 7 tisíc permanentek „Za to patří našim fanouškům velké poděkování. Pro nás je to závazek, abychom na hřišti vždy nechali všechno,“ uvádí za kabinu útočník Marek Bakoš.

Úvod sezony nestihnou zranění hráči - brankářská jednička Matúš Kozáčik, kapitán Roman Hubník, záložník Jan Kovařík a otazník visí nad Davidem Limberským.

Plzeň jde do nové sezony  s kampaní "Odmítněme rasismus", která je reakcí na to, že v minulé sezoně měla v Evropské lize uzavřený sektor na stadionu kvůli trestu za rasistické projevy fanoušků. Má také nové dresy. Hlavní modročervený získal design podobný tomu ze sezony 2013/14, kdy prošla do Ligy mistrů. Další dvě sady jsou bílá a netradičně zelenožlutá.

FOTO: fcviktoria.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24