Viktorka ladí formu v Rakousku. Dnes změří síly s Grozným

06.07.2018 10:43

Fotbalisté Viktorie Plzeň opět zvolili pro letní soustředění rakouský Westendorf. Čekají je duely s ruským Grozným, rakouským Innsbruckem a Dynamem Kyjev.

Viktorka Westendorf

Opět po roce se fotbalisté Viktorie Plzeň vrátili na své oblíbené místo pro letní soustředění – do rakouského Westendorfu.

"Už jsem tu na to zvyklí. Máme tu vše, co potřebujeme k fotbalu a je nám tu dobře,“ říká spokojeně Milan Petržela. "Jsou tu příjemní lidé, se kterými už se známe a vždy se rádi vidíme. Navíc nás tu čeká více trénování na hřišti, na což se už těšíme,“ doplňuje záložník.

"Prostředí je vyhovující, navíc tréninkové hřiště máme jen pro sebe. Hotel funguje takovým rodinným stylem, stejně jako náš klub. Proto ta dlouhodobá volba padá právě na toto místo,“ dodává trenér Pavel Vrba.

Viktorii v Rakousku čeká trojice zahraničních týmů – Achmat Groznyj, Wacker Innsbruck a Dynamo Kyjev. 

"Groznyj je účastník ruské ligy, navíc po mistrovství světa třeba někteří budou brát ruskou ligu trochu jinak než doteď,“ připomíná Pavel Vrba.

Achmat, který v uplynulé sezoně ruské ligy skončil se 39 body na devátém místě, má za sebou zatím tři přátelské zápasy v rámci letní přípravy. Ve Waidringu podlehl Wackeru Innsbruck 0:2, v Jenbachu nestačil na Ludogorec Razgrad (1:3) a následně porazil 4:1 rakouský Schwaz. Po zápase s Viktorií se ještě utká s anglickým Birminghamem a egyptským celkem Al Ahram.

Utkání mezi Viktorií Plzeň a Achmatem Grozným začíná v pátek 6. července v 17.30 hodin na tréninkovém hřišti ve Westendorfu.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24