QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka odletěla do Běloruska. Hrát se bude v Borisovu

25.11.2015 12:24

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň odletěli ve středu do Běloruska, kde je čeká utkání Evropské ligy s Minskem. "Chceme být úspěšní," říká Daniel Kolář. 

FOTO_FCVP_Nussbauer (2)
FOTO_FCVP_Nussbauer (1)FOTO_FCVP_Nussbauer (2)FOTO_FCVP_Nussbauer (3)FOTO_FCVP_Nussbauer (4)

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň nabrali ve středu ráno směr Bělorusko. Právě tam je čeká odvetný duel v základní skupině Evropské ligy s Dinamem Minsk. Přímo v Minsku se ale hrát nebude, utkání se odehraje v Borisovu. Šance na postup ze základní skupiny jsou pro Viktorku už spíš mizivé. 

Zápas se hraje ve čtvrtek od 17 hodin našeho času. Už ve středu ale mají viktoriáni v Minsku nabitý program. Hned odpoledne je čeká trénink a následně tradiční předzápasová tisková konference. Viktoriáni se ale v odvetě s Minskem nepředstaví přímo na stadionu soupeře. Kvůli rekonstrukci se přesunou do 80 kilometrů vzdáleného Borisovu. Na zápasové místo se tak dostanou až těsně před utkáním. 

Šance na postup jsou velmi malé. "Hrajeme o jméno Viktorie," říká odhodlaně Daniel Kolář. 

Viktoriáni se ve čtvrtek postaví do zápasu, ve kterém už výsledek přímo postupu nerozhoduje. Motivace nicméně nechybí. "Chceme zopakovat výsledek z našeho prvního vzájemného souboje, což je vítězství. Nechceme skončit ve skupině s tak málo body. Víme, že šance na postup je mizivá a chceme naše fanoušky aspoň potěšit dobrým výkonem v Evropské lize. Tři zápasy v řadě jsme nevyhráli a chceme to napravit,“ říká záložník Jan Kovařík.

"Hrajeme o jméno Viktorie, pro naše fanoušky a chceme být úspěšní. Ta skupina mohla a měla vypadat jinak, ale my jsme nezvládli dvojzápas s Rapidem Vídeň,“ dodává Daniel Kolář.

Postupová matematika je poměrně nekompromisní. Viktorka je v tabulce na třetím místě a na kontě má jen tři body. Na druhý Villareal ztrácí rovných šest bodů. Šance na postup do jarní vyřazovací fáze je tak hodně malá. "Už to není na nás, musíme doufat v pomoc Rapidu. My ale hrajeme za Viktorii a za český koeficient, takže motivaci rozhodně máme velkou,“ říká jasně Kolář.

Utkání základní skupiny Evropské ligy FC Viktoria Plzeň - Dinamo Minsk se hraje ve čtvrtek 26. listopadu od 17 hodin SEČ v Borisov Areně v Bělorusku.

FOTO: FCVP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24