QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka potvrdila roli favorita! Jablonec porazila 2:0

02.12.2017 20:48     02.12.2017 21:10

Suverénní Plzeň uzavřela podzimní část ligy patnáctou výhrou z šestnácti zápasů. Náskok v čele ligové tabulky zvýšila na čtrnáct bodů. 

DSC_7515

Výhru Viktorky v 16. kole nejvyšší soutěže zajistil dvěma góly Michael Krmenčík, který se po zranění vrátil na hrot plzeňského útoku. Plzeň tak přezimuje v čele tabulky s rekordním počtem 46 bodů a historicky nejvyšším náskokem 14 bodů na Slavii a Olomouc.

První šanci utkání měl na kopačkách bývalý útočník Plzně Tecl, gólman Viktorky Kozáčik ale včas zasáhl. Skóre se poprvé měnilo v 18. minutě, kdy po přihrávce Koláře zakončil Krmenčík. Plzeň pak měla ještě několik šancí, které nevyužila.

Ve druhé půli si náznaky šancí vytvořili i hosté, ale Kozáčika nepřekonali. V 80. minutě se ke střele dostal opět Kolář, ale trefil jen tyčku. Míč se odrazil ke Krmenčíkovi, který upravil na 2:0 a připsal si tak 11. gól v sezoně.

Mimořádný byl dnešní zápas pro záložníka Plzně Daniela Koláře, který s 300 starty vstoupil do klubu legend.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Havel – Hořava, Hrošovský – Petržela (73. Čermák), D. Kolář (84. Ivanschitz), Kopic – Krmenčík (89. Bakoš). 
Náhradníci: A. Hruška – J. Kovařík, Hájek, Bakoš, Čermák, Živulić, Ivanschitz.

FK Jablonec: Valeš – Holeš, Pernica (C), M. Kysela, Matěj Hanousek – Masopust (69. Jovović), V. Kubista (44. Považanec), Trávník (80. Doležal), Zelený – Mihálik, Tecl. 
Náhradníci: Bárta – Hübschman, Doležal, Kouřil, Janković, Jovović, Považanec.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24