Viktorku čeká boj o třetí titul. Ligové jaro zahájí s řadou novinek

14.02.2017 18:35

Sobotním zápasem s 1. FK Příbram vstoupí fotbalisté Viktorie Plzeň do ligového jara. V týmu přibyly během zimní pauzy čtyři posily.

fanoušci Viktorce věřili (9)

Cíl viktoriánů je jasný – obhájit mistrovský titul. "Víme, že každý zápas rozhoduje. Nemůžeme nic podcenit a od prvního duelu musíme hrát jednoznačně naplno. Jdeme do boje a jsme připraveni bojovat,“ říká kapitán Roman Hubník. "S přípravou jsem spokojený. Splnila přesně to, co jsme od ní čekali a myslím, že jsme nachystáni dobře,“ doplňuje trenér Roman Pivarník.

 Viktoriáni věří v silnou podporu fanoušků. "Chtěli bychom je pozvat hned na první domácí zápas s Příbramí. Pauza byla dlouhá, určitě jsou natěšení na start ligy stejně jako my. Věříme, že nás zase požene dopředu plný stadion,“ doufají Romanové Pivarník a Hubník.

V kádru nově přibyli Andreas Ivanschitz, který naposledy hájil barvy Seattlu, Tomáš Hájek ze Zlína, Erik Janža z NK Maribor a také Michal Hlavatý z juniorského týmu Viktorie.  Naopak kádr opustili Michal Ďuriš, který přestoupil do Orenburgu a také Jan Holenda, který zamířil do Dukly Praha. Na hostování do Příbrami odešel Jan Suchan. Chybět bude i Ergys Kace z PAOK Soluň, který byl v Plzni rovněž na hostování.

Fanoušky, čeká novinka v podobě změny vstupů na hlavní tribunu v Doosan Areně. Na dolní i horní ochoz se dostanou novým vchodem přes věž JIH. Lepšího přístupu se dočkali i vozíčkáři, kteří se na svá místa dostanou pohodlněji také přes jižní věž. Oddělený vstup budou mít i návštěvníci rodinné tribuny.

Ke změně došlo i u asistenta A týmu Pavla Horvátha. Tomu přibyla další funkce. Stal se hlavním trenérem výběru U21. "Našim společným cílem je i větší provázání juniorského týmu s áčkem. Pavel bude mít dokonalý přehled o hráčích, kteří by se potenciálně mohli posunout výše. Věříme, že tento model bude ku prospěchu,“ uvádí generální manažer klubu Adolf Šádek. Asistovat budou Pavlu Horváthovi Pavel Fořt a Radek Schveinert.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24