QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorku Plzeň opouštějí Ivanschitz a Živulič. Odchází i Pilař

15.06.2018 20:34

Fotbalisté Plzně za sebou mají první trénink v rámci letní přípravy. K týmu se připojily letní posily – stoper Pernica, záložník Ubong Ekpai a středopolař Roman Procházka.

Viktorka příprava

Kádr Viktorky Plzeň se dnes sešel na prvním tréninku letní přípravy v Luční ulici. K novým tvářím v kádru patří stoper Luděk Pernica, nigerijský krajní záložník Ubong Ekpai a slovenský středopolař Roman Procházka. Přípravu s Plzní zahajuje také útočník Jaroslav Navrátil, který hájil barvy nizozemského Almelu.

"Kluci jsou super, nebude problém zapadnout. Těším se, jsem plný očekávání. Vím, že je v Plzni silná konkurence. Chci se o to poprat, je to pro mě nová velká výzva. Konkurence je fajn, nebojím se toho,“ prozradil první dojmy Roman Procházka.

Kromě příchodů oznámil klub také odchody. Mezi hráči, kteří končí je i Václav Pilař. "Venca tady odehrál spoustu zajímavých zápasů, ještě když jsem tu byl poprvé. Od toho odchodu do Wolfsburgu mu ale zdravotní stav nedovolil odehrát alespoň sezonu v kuse a my jsme se rozhodli pro jinou variantu. Samozřejmě mě to mrzí,“ sdělil trenér Pavel Vrba.

Tým úřadujícího mistra dále opustili Rakušan Andreas Ivanschitz, Diego Živulič z Chorvatska, na odchodu je útočník Tomáš Poznar, slovinský bek Erik Janža a brankář Petr Bolek. Klub také řeší hostování pro obránce Jiřího Pirocha, který strávil poslední půlrok v Jablonci. Jan Suchan zahájí přípravu v Karviné.

Po hostování se do Plzně vrátili útočník Jakub Řezníček, záložník Michal Hlavatý a brankář Jakub Šiman. Reprezentanti Michael Krmenčík, Jan Kopic, Tomáš Hořava a Patrik Hrošovský se do přípravy zapojí ve středu 20. června.

Kádr Viktorie pro přípravu na sezonu 2018/2019

Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Dominik Sváček, Jakub Šiman.
Obránci: Tomáš Hájek, Milan Havel, Lukáš Hejda, Roman Hubník, David Limberský, Radim Řezník, Luděk Pernica, Filip Čihák.
Záložníci: Aleš Čermák, Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Milan Petržela, Ondřej Štursa, Martin Zeman, Ubong Moses Ekpai, Roman Procházka, Pavel Šulc, Michal Hlavatý.
Útočníci: Marek Bakoš, Tomáš Chorý, Michael Krmenčík, Jaroslav Navrátil, Jakub Řezníček.

FOTO: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24