QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vnitroblok v Zábělské čeká obnova! Vznikne i další workoutové hřiště

02.12.2016 8:32

Vnitroblok v Zábělské ulici na Doubravce v Plzni se dočká rekonstrukce. V lokalitě vznikne relaxační i sportovní zóna. V Plzni tak navíc přibyde i další street workoutové hřiště.

IMG_5848-1

Na regeneraci, která by měla vyjít na víc jak 10 a půl milionu, chce město získat dotaci. Její podání schválilo v tomto týdnu vedení města. Z programu Regenerace sídlišť může město dostat až 4 miliony.

"Projekt Regenerace vnitrobloku Zábělská v Plzni se týká plochy s rozlohou 11 872 m2, která obsahuje 15 bytových objektů a zahrnuje 240 bytů, žije tam kolem 650 obyvatel. Hlavní náplň území tvoří areál základní školy, školky a sportovní areál školy. Uzavřený areál je obklopen skupinou osmipodlažních bytových objektů,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Kromě většího komfortu lokality by se měla zlepšit také dopravní situace v Zábělské ulici. V rámci regenerace by mělo dojít k úpravám celého území mezi paneláky. krom jiného dojde i na úpravy komunikace, která vede k 14. základní škole. Opravou projdou chodníky, přibydou herní prvky pro děti i další mobiliář. Celkem jsou navrženy čtyři odpočivné plochy, na jedné z nich by měly být umístěny sportovní prvky pro větší děti a teenagery.

"Jedná se o takzvanou streetworkoutovou sestavu obsahující hrazdu, freestylová bradla, žebřiny, šikmý žebřík a držák na kruhy. Na dalším prostoru, se pak najdou prvky pro menší děti, jako jsou prolézačky nebo pískoviště, v neposlední řadě vzniknou i zcela oddělené plochy pro relaxaci seniorů,“ popisuje starosta čtvrtého městského obvodu Michal Chalupný.

Regenerace vnitrobloku by měla odstartovat ve druhé polovině příštího roku...

Projekt je již stavebně připraven. "Předpokládáme, že stavební akce bude realizována v termínu září 2017 až březen 2018. Rozdíl mezi poskytnutou podporou a náklady dofinancuje náš obvod ze svého rozpočtu,“ dodává starosta.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24