Voják Patrik Štěpánek bude mít pohřeb v Plzni i s vojenskými poctami

14.08.2018 12:52

Poslední rozloučení s Patrikem Štěpánkem, který padl v Afghánistánu, proběhne v Plzni v pátek v kostele na Jiráskově náměstí. V říjnu mu prezident udělí medaili Za hrdinství.

voják

V tomto týdnu probíhají poslední rozlouření s trojicí vojáků, kteří zemřeli po útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu.

V úterý se pohřeb koná pohřeb Martina Marciny v kostele sv. Ignáce v Chomutově. Na poslední rozloučení dorazili i představitelé státu a armády, před kostelem se sešly stovky lidí. Všechny pohřby vojáků, kteří byli in memoriam povýšení na štábní praporčíky, jsou bez přítomnosti médií. Ve čtrvtek proběhne pohřeb Kamila Beneše v Hluboké nad Vlatovou.

Poslední ze smutečních ceremoniálů se odehraje v Plzni v pátek 17. srpna od 13 hodin v kostele Panny Marie Růžencové na Jiráskově náměstí v Plzni. I Patrik Štěpánek bude mít pohřeb se všemi vojenskými poctami. 

Padlým vojákům bude také udělena in memoriam medaile Za hrdinství. Prezident jim ji udělí 28. října v Den vzniku samostatného československého státu.

FOTO: Armáda České republiky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24