QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Volí se titul Dřevěná stavba roku! Šanci má i stanice vodní záchranky

22.02.2018 8:02

V soutěži Dřevěná stavba roku 2017 má i Plzeňský kraj svá želízka v ohni. O titul usiluje například nová stanice vodních záchranky v kempu Keramika nebo rozhledna v Břasích.

IMG_3703

Až do 2. března může veřejnost hlasovat pro nejlepší stavby ze dřeva v prestižní anketě Dřevěná stavba roku 2018 a soutěžit o pobyt ve srubu. Projekt se koná mimo jiné pod záštitou ministra zemědělství a má podpořit vyšší využívání dřeva jako suroviny z obnovitelných zdrojů ve stavebnictví.

Desetidenní hlasování odborné i široké veřejnosti začalo ve čtvrtek a veřejnost se do ankety může zapojit on-line přes odkaz www.drevenastavbaroku.cz/hlasovani. A to až do 2. března. Z Plzeňského kraje mohou zájemci hlasovat například v kategorii Roubenky a sruby pro Srub Třebnuška ve Zbirohu na Rokycansku, v dřevěných konstzrukcích pro rozjlednu Na Vrchách v Břasích nebo v kategorii moderní dřevostavby pro novou stanici vodní záchranky v kempu Keramika či Environmentální centrum Krsy. 

Cílem ankety je ukazovat veřejnosti krásu a přínosy dřevěných staveb. Jak vysvětlil ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák, dřevo je významný obnovitelný stavební materiál, jehož využíváním chráníme neobnovitelné zdroje, a tím i naše životní prostředí. "Dřevo je zkrátka naše budoucnost,“ shrnuje ředitel. 

Ti, co se zúčastní hlasování, jsou automaticky v soutěži o 4denní pobyt ve srubu HONKA v Jizerských horách pro 4 až 6 osob. Pobyt ve srubu vyhraje hlasující, který pošle své hlasy těm soutěžním dílům, která ve svých kategoriích skutečně získají titul Vítěze veřejného hlasování. "Šanci na výhru si významně zvýšíte, pokud odešlete všech 24 hlasů, které máte po registraci vaší e-mailové adresy k dispozici,“ doporučuje na závěr ředitel.

Výsledky hlasování budou zveřejněny na slavnostním vyhlášení vítězů Dřevěné stavby roku 2018 ve středu 4. dubna na zámku ve Křtinách u Brna.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24