QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vrtulník letěl ke zraněnému cyklistovi a k vážné nehodě u Nýřan

24.06.2017 12:21

Také letecká záchranná služba má rušno. Vrtulník v pátek večer transportoval 26letého muže, který utrpěl zranění při vážné nehodě u Nýřan, a dále 76letého cyklistu, který spadl na silnici z kola.

23.6.2017 (PS 20.30) DN Nýřany

V pátek odpoledne u Kolovče na Domažlicku spadl senior z kola.

"Po šestnácté hodině na silnici II. třídy číslo 183 ve směru od obce Koloveč na Srbice jel šestasedmdesátiletý muž z Domažlicka na jízdním kole, kdy došlo k jeho pádu na komunikaci. Poškozený utrpěl zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni," uvedla k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

Zatím není přesně jasné, proč senior z kola spadl. "Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," dodala mluvčí.

Vrtulník zasahoval také u velmi vážné nehody u Nýřan. Řidič byl převezen do nemocnice. Přes veškerou snahu lékařů muž ale nakonec zraněním podlehl.

"Kolem 20.30 hodin bylo na policii oznámeno, že muž je částečně zaklíněn pod osobním vozidlem tovární značky Škoda Felicia. Na místo vyjeli policisté, hasiči i zdravotníci a poškozený byl vyproštěn. Šestadvacetiletý muž byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni a byl u něho vyžádán odběr krve," upřesnila mluvčí Dana Ladmanová. 

Na místo vyjeli i hasiči. "Ještě před příjezdem jednotky náhodně projíždějící řidiči zvedli OA na bok a vyprostili zraněného řidiče. Hasiči mu poskytli první pomoc. Uložili ho do vakuových nosítek a pomohli ho transportovat do vrtulníku LZS. Ve vozidle cestoval i pes. Podařilo se kontaktovat příbuzné řidiče, kteří si pro něj dojeli," informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

 

A nehody bohužel pokračovaly i v sobotu. V noci se stala tragická nehoda na jižním Plzeňsku, při které zemřel muž a další cestující utrpěli zranění. Ti navíc z místa nehody utekli. Více zde.

V sobotu dopoledne havarovalo osobní auto ve Zbůchu. Při nehodě byla zraněna žena, záchranka ji převezla na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň.

foto: nehoda u Nýřan HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24