QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vyděrači šli na oběť s kuší a nožem! Muže donutili odevzdat auto i peníze - FOTKY

11.10.2018 14:49

Plzeňští policisté bleskově dopadli vyděrače, kteří se na svoji oběť vyzbrojili kuší i pořádným nožem. Muže donutili, aby jim dal auto a peníze. Kriminálka je dopadla hned druhý den.

1
12

Případ dost drsného vydírání má na stole plzeňská kriminálka od začátku tohoto týdne. Vše se přitom odehrálo až v závěru uplynulého víkendu.

Dvojice mužů vylákala oběť na schůzku pod legendou ohledně sjednání práce. "Po té, co se na sjednané místo dostavil poškozený, přiměl pod fyzickým nátlakem obviněný poškozeného nastoupit do přistaveného nákladního vozidla, ve kterém se nacházel i druhý obviněný muž. Pod hrozbou zbraně nože a kuše měl být ve voze přinucen k podpisu předtištěné smlouvy o prodeji osobního vozidla, které provozoval poškozený a vydání finanční hotovosti. Následně podepsanou smlouvu a klíčky od osobního vozu na místě předal obviněným pachatelům," popisuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Jednoho z vyděračů policisté dopadli hned druhý den, když ho zastavili ve chvíli, kdy řídil právě auto oběti. "Policejní komisař Městského ředitelství policie Plzeň zahájil trestní stíhání 38letého muže, kterého obvinil ze spáchání zločinu vydírání spáchaného formou spolupachatelství a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a dále obvinil 30letého muže ze spáchání zločinu vydírání spáchaného formou spolupachatelství," dodává policejní mluvčí s tím, že oběma pachatelům horzí až 8letý trest odnětí svobody.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24