QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykradené chaty a zničená auta má na svědomí teprve 18letý mladík

17.06.2017 11:17

Postrach zahrádkářských kolonií v Klatovech už je v rukou policie. Mladý muž bral všechno, co mu přišlo pod ruku. 

Zloděj_ilustrační foto_QAP foto

Mladík z Klatov už si vyslechl obvinění z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.  Trestnou činnost páchal sám i s komplici.

Série vloupání začala už na přelomu ledna a února, kdy z chaty Pod Hůrkou sebral prodlužovací kabel a zahradní nůžky. Mladík vykradl ve stejné kolonii i další rekreační domek, tady se mu zalíbily motorová a elektrická pila, strunová sekačka a také dva plastové kanystry s čtyřiceti litry benzínu.

Mladík s komplicem se vydali i do kolonie za plaveckým bazénem. Z jedné chaty si odnesli keramický půllitr a vojenský baret. V chatové oblasti Markýta zase ukradli propanbutanovou bombu. "Některé odcizené věci pak prodali do zastaváren,“ dodává policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že mladý zloděj se vyřádil i na zaparkovaných autech.

"Počátkem května v ulici Podhůrecké muž s dalšími dvěma osobami na vozidle značky Peugeot 306 poškodili skleněné výplně ve dveřích a oknech, odlomili zpětné zrcátko a další části, z motorového prostoru vytrhali kabeláž. Na zadních kolech odstranili šrouby a při pádu vozidla došlo k poškození karoserie a dalších částí. Na dalším vozidle značky Hyundai vytrhl a odhodil registrační značku. U vozidla značky Opel Corsa poškodil okno a vnikli dovnitř. Poškodili i boční zadní okno na vozidle Škoda Felicia. V ulici U Retexu rozbil dvě skleněné výplně oken na vozidle Škoda 125,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24