QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výlovy rybníků odstartovaly! Došlo na Dolejší Kařezský rybník - FOTKY

23.10.2018 12:56

Výlovy rybníků k podzimu nedomyslitelně patří. Ačkoliv letošní sucho rybářsům radost neudělalo, výlovy se přece jen rozeběhly. V úterý obsadili rybáři Dolejší Kařezský rybník.

5
521347689

Výlovy rybníků v regionu jsou v plném proudu. Už o víkendu se například výlov odehrál v Sytně na Tachovsku a rybáři jsou v akci i v těchto dnech. V úterý se začalo lovit také v soustavě Kařezských rybníků.

Soustava čtyř Kařezských rybníků je jedinečnou přírodní památkou. V úterý vzali rybáři útokem Dolejší Kařezský rybník, který je s rozlohou 23 hekatrů největší ze soustavy. Spolu s Hořejším kařezským rybníkem napájí Zbirožský potok. Jednou z jeho největších zajímavostí je železniční trať, která ho přetíná a rozděluje na dvě části.

V tomto týdnu dojde i na další výlovy v rámci Plzeňského kraje. Ještě v úterý se loví v rybníku Široký u obce Oselce. Ve středu bude na řadě Lužanský v Lužanech, ve čtvrtek pak rybáři vyrazí k rybníku Hnačov a ve Hnačově se bude výlov konat také v sobotu 27. října. Přehled nadcházejících výlovů najdete zde.

FOTO: Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24