QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výluka na železnici mezi Plzní a Vejprnicemi se protáhne

15.05.2018 6:59

Cestující vlaky na hlavní trati Plzeň - Domažlice v úseku mezi hlavním nádražím v Plzni a Vjeprnicemi se protáhne až do závěru června. Původně měla skončit v květnu.

IMG_7994

Dlouhodobá výluka mezi Plzní a Vejprnicemi odstartovala na začátku března kvůli přestavbě železniční trati u Domažlické v Plzni. Původně už měla v příštích týdnech finišovat, to se ale nestane.

"Dlouhodobá nepřetržitá výluka mezi stanicí Plzeň hlavní nádraží a Vejprnicemi, která začala 1. března, neskončí 30. května. Bude prodloužena až do středy 27. června. Výluková opatření včetně výlukového jízdního řádu zůstávají beze změn v platnosti," potvrdila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Omezení se týká také cestujících, kteří využívají mezinárodní expresy mezi Rokycany, Plzní a Nýřany. "Za všechny expresy a osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukových jízdních řádů. Za mezinárodní expresy pojedou autobusy v úseku Rokycany - Plzeň hlavní nádraží - Nýřany a opačně. Náhradní doprava bude v úseku Plzeň – Nýřany a zpět organizována v odlišných časových polohách a trasách a autobusy pojedou výhradně podle výlukového jízdního řádu," dodává mluvčí drah.

V rámci stavby vyroste nová dvoukolejná železniční trať v oblasti stávající zastávky Plzeň – Skvrňany. Stavební práce se významně dotknou také Domažlické, kde vznikne přeložka silnice I/26 mimo obytnou zónu. Součástí nákladné akce je zároveň výstavba zastávky Plzeň – Skvrňany v nové poloze na přeložce. Dále dojde i na vybudování opěrných a protihlukových zdí, návěstních lávek, trakčního vedení a sdělovacího a zabezpečovacího zařízení. Postaví se také nová silniční komunikace a ulice Na Pile, Na Výspě a Domažlická projdou rekonstrukcí. Úpravy se dotknou i Břeňkovy ulice.

Práce na železnici by měly skončit v říjnu 2019, úpravy na Domažlické by pak měly být dokončené ještě v tomto roce. Celkové náklady jsou víc jak 1 a půl miliardy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24