Vyrážíte na ryby? Pozor na policejní hlídky, odstartovaly kontroly - FOTKY

09.11.2018 8:01

Chystáte se o víkendu na ryby? Tak to byste si měli překontrolovat všechna povolení a výbavu. Policie aktuálně spustila v regionu kontroly rybářů.

1
123465

V těchto dnech proběhly kontroly na Domažlicku. Do terénu vyrazili policisté z Domažlic a Holýšova, také kriminalisté a spolu s nimi i zástupci Českého rybářského svazu.

"Společně prováděli kontroly u vodních ploch na Domažlicku a Holýšovsku. Hleděli na dodržování ustanovení rybářského řádu a veřejného pořádku a také na pravidla silničního provozu. Během kontrol zjistili několik pochybení, a to například nepořádek na lovném místě," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Drobné přestupky se na místě řešily domluvou. Nakonec ale přece jen povolení k rybaření také museli sebrat. "Hrubý přestupek, kdy rybář lovil se třemi pruty, vyřešili odebráním povolení. Policisté pak upozorňovali například na přestupky v dopravě, kdy rybáři musejí dodržovat pravidla a respektovat dopravní značky v okolí rybníků či dodržovat zákaz požívání alkoholických nápojů před jízdou," dodává policejní mluvčí.

Kontroly zdaleka nebyly poslední a milovníci rybaření by se tak měli připravit, že policejní hlídky se v terénu objeví znovu.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24