QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vyražte na čarodějnické akce a stavění májek! Přinášíme tipy

24.04.2018 7:59

Pálení čarodějnic, stavění májek, hudba, soutěže. To vše a mnohem více se chystá v nadcházejících dnech. Jak oslavit čarodějnice v regionu? Přinášíme tipy, kam vyrazit.

Májka a pálení čarodějnic ve Štruncových sadech.

Přelom dubna a května je tradičně ve znamení pálení čarodějnic a stavění májek. V regionu se rozpálí ohýnky, zavoní buřty, zazní hudba. Kam se vydáte? Přinášíme vám tipy.

Plzeň

MÁJE v Národopisném muzeu Plzeňska - vystoupí dětské folklorní soubory a žáci základní umělecké školy, proběhne stavění máje a chybět nebude ani posezení u táborového ohně v odpolední programu 26. dubna. Více se dočtete zde.

Čarodějný vlak - z Plzně bude 28. dubna vypraven speciální vlak vedený parní lokomotivou, na které se budou během přestávky v Mirošově grilovat buřty. Děti v čarodějnických kostýmech čeká sleva na jízdném, děti do 6 let mají přepravu zdarma.

Zoologická zahrada Plzeň připravuje "Slet čarodějnic" - připravená bude soutěž o nejpovedenější masky, čarodějnickou pohádkovou stezku o ceny i výstavka strašidýlek z přírodnin. Budete si moci opéct i vuřty. Návštěvníci v čarodějnickém mají od 12 hodin vstup do zoologické a botanické zahrady vstup zdarma. Akce se koná 30. dubna v 15 hodin.

Statek Černá ovce - tradice ožije také na statku na Roudné. Další podrobnosti se dočtete zde.

Tachov

Dům dětí a mládeže Tachov chystá 27. dubna od 16 do 18 hodin "Slet malých i velkých čarodějnic a čarodějů“ - čarodějnické soutěže v okolí DDM. Startovné je 20 korun.

Tradiční rej čarodějnic a bludiček s bohatým kulturním programem je připraven v Klášterní zahradě Muzea ČL 30. dubna od 15 hodin do 20 hodin. Těšit se můžete mimo jiné na hledačku s úkoly, věštění z karet či malování na obličej. Vstupné je 30 korun.

Město Touškov - v areálu TJ Sokol Vás 30. dubna čeká "Čarodějnické odpoledne + májka"

Nepomuk - SDH připravil na 30. dubna od 16 hodin bohatý program. Těšit se můžete na soutěže pro děti, opékání vuřtů, pálení čarodějnice, živou hudbu i grilované prase. Občerstvení po dobu akce zajištěno.

Borek u Rokycan - DDM a TJ Sokol zve na hřiště 30. dubna od 17 hodin. Chystají čarodějnické úkoly a diskorétkové rejdění. Zajištěno je občerstvení, pro děti buřtík a pití zdarma. Vstup je zdarma.

Domažlice - 30. dubna si na náměstí nenechte ujít stavění májky. Od 17 hodin vystoupí dechový orchestr LIDUŠKA při ZUŠ, následovat bude zdobení májky pentlemi a stavění májky SDH Domažlice. Řidiči počítejte s uzavírkou části náměstí od 15 do 19 hodin.

Stod - na Křízovém vrchu se těšte na soutěže, vyhlášení nejlepší čarodějnice, občerstvení i opékání uzenin a jiných dobrot. K tanci, poslechu i letu bude doprovázet skupina MY Dva. Akce se koná 30. dubna od 18 hodin, za každého počasí.

Zbiroh - pálení čarodějnic proběhne u sokolovny města Zbiroh 30. dubna od 18 hodin. Špekáčky s sebou, masky vítány.

Starý Plzenec

28. dubna se těšte na "Čarodějnický rej pod Radyní". Čekají na Vás čarodějnické hry a soutěže o ceny či malování obrázků pískem. Akce proběhne v Centru služeb pro turisty pod hradem Radyní, od 13 do 16 hodin. Vstup je zdarma.

V areálu SDH Sedlec připravil sbor dobrovolných hasičů tradiční stavění Máje 30. 4. 2018 od 9 hodin.
Pálení čarodějnic a soutěže pro děti čekají také v areálu PS Starý Plzenec (pod lesem) 30. dubna od 15 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24