Vyšetřování požáru ubytovny na Karlově startuje! Škoda je 40 milionů - FOTKY

12.09.2018 8:54

Požár ubytovny na Karlově v Plzni bude mít v příštích dnech další dohru, a to v podobě vyšetřování příčin. Už během středy na místo dorazí vyšetřovatelé...

1
1234

Obří požár ubytovny na Karlově v Plzni bude v dalších dnech dál zaměstnávat nejvíc vyšetřovatele, a to jak hasičského záchranného sboru, tak kriminalisty.

V průběhu noci bylo požářiště na Karlově pod dohledem jak policejních hlídek, tak dvou jednotek hasičů. Pokud vše půjde dobře, mělo by se vyšetřování přesných příčin požáru rozjet už v průběhu středy, kdy budou na místo přizváni specialisté. Policie už v průběhu úterý vyslýchala řadu svědků. O příčinách zatím ale nikdo spekulovat nechce. Kompletní ohledání místa teprve proběhne.

Už teď je jisté, že škody budou astronomické. "Dle vyjádření spolumajitele je škoda odhadnutá na 40 milionů korun," potvrdil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Požár ubytovny vypukl v úterý ráno a okamžitě spustil poplach pro všechny složky integrovaného záchranného systému. Vyhlášen musel být třetí stupeň požárního poplachu. Celkem bylo zraněno dvanáct osob. "Pacienti utrpěli zranění dolních končetin, pánve, nadýchali se kouře. Spektrum zranění bylo opravdu široké," říká mluvčí záchranky Martin Brejcha. Mezi zraněnými byli i dva hasiči. Jeden z nich skončil také v nemocnici, druhý podepsal reverz a vrátil se k zásahu.

 

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24