Výstava představí architekturu Plzeňského kraje

27.07.2018 8:52

Putovní výstava "Lidová architektura Plzeňského kraje" zavítala do Plzně. V Národopisném muzeu Plzeňska je ke shlédnutí od středy 26. července až do 30. září.

DSCF7334

Výstava vznikla v roce 2017 ku příležitosti „Roku lidové architektury 2017“. Na její přípravě spolupracovali odborníci všech muzejních institucí, zřizovaných Plzeňským krajem.

"Na příkladu vybraných staveb představí výstava návštěvníkům jednotlivé památkové zóny a rezervace, kterých se v současné době na území Plzeňského kraje nachází téměř 50. Opomenuta nezůstanou ani základní specifika lidového stavitelství té které oblasti," říká Romana Němečková ze Západočeského muzea.

Představeny budou také venkovské památkové rezervace na území Plzně - Božkov, Černice a Koterov, ale i Bolevec, Bukovec, Červený Hrádek, Křimice, Lobzy, Radčice a Újezd.

"Putovní výstavu jste prozatím mohli shlédnout ve Skanzenu lidové architektury jihozápadních Čech v Chanovicích (2017), v Muzeu Českého Lesa v Tachově (2017), v Muzeu Železná Ruda / Muzeu Šumavy Sušice (2017/2018), a na zámku Hradiště Muzea Jižního Plzeňska v Blovicích," dodává Romana Němečková.

Pro všechny návštěvníky je výstava přístupná zdarma!

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24