Výstraha před silnými mrazy trvá až do sobotního rána

19.01.2017 12:53

Meteorologové ve čtvrtek prodloužili výstrahu kvůli silným mrazům. Zatím platí do sobotního rána, stále je ale možné, že ji ještě prodlouží i na další dny.

DSC05393

Pro Plzeňský kraj aktuálně platí výstraha kvůli silným mrazům od čtvrteční 19. hodiny až do soboty (21. ledna) do 10 hodin dopoledne.

"Večer a v noci na pátek (20.1.) a na sobotu (21.1.) budou v místech se zmenšenou oblačností teploty klesat na -12 až -17 °C, ojediněle až k hodnotám kolem -20 °C. Předpokládáme, že silné mrazy budou přetrvávat v ČR minimálně do poloviny přístího týdne. Výstrahu budeme v sobotu (21. 1.) podle aktuálních předpovědních materiálů upřesňovat," informoval ČHMÚ.

V případě silných mrazů se nedoporučuje pobyt venku malým dětem, ani nemocným lidem nebo seniorům. Lidé by se měli chránit více vrstvami oblečení. Proti prochladnutí pomáhá také tělesný pohyb, teplý nápoj a jídlo. Na druhou stranu vůbec se nedoporučuje pití alkoholu, při kterém dochází k vyšším teplotním ztrátám, i když pocit tepla přetrvává.

Teploty klesaly velmi hluboko pod mrazu už ve čtvrtek v noci a nad ránem. V Konstantinových Lázních padl dokonce rekord. nejchladněji bylo na Šumavě. Podrobnosti čtěte zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24