QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výzva pro nadšené turisty! Chystá se další "Hornobělská třicítka"

16.02.2017 15:05

Loňský ročník tradiční turistické akce na severním Plzeňsku nalákal víc jak tisícovku nadšenců. Pokud vyjde počasí, mohl by být letošní ročník stejně silný. Přinášíme podrobnosti!

DSC_1659 (1024x681)

Letošní ročník populární turistické akce proběhne v sobotu 18. února. Sraz je tradičně na hřišti v Horní Bělé na severním Plzeňsku. Připravené budou tři trasy - 10, 20 a 30 kilometrů. Na tu nejdelší si každoročně troufne jen několik desítek borců, nicméně tu nejkratší zvládnou i rodiny s dětmi.

Minulý ročník byl skutečně mimořádný. Podruhé v historii se účast přehoupla přes počet tisíc účastníků. Drtivá většina z nich se vydala na desetikilometrovou trasu. "Tu desítku zvládnou určitě i rodiny s dětmi. Jde se přes les, takže je potřeba jistá opatrnost kvůli terénu," říká za organizátory Oldřich Dobrý.

Vzhledem k počasí by neměli lidé podcenit vybavení. "Povrch v lese může být ještě zledovatělý. Doporučuje pevnou nepromokavou obuv a zimní turistické oblečení. Velmi vhodné jsou také trekové hole," dodává Oldřich Dobrý.

Oficiální start je na programu mezi 7. a 9. hodinou ráno. Je to ale zejména pro ty, kteří se budou chtít vydat na nejdelší trasu. Ta jim totiž může zabrat i okolo šesti hodin. Ti, kteří se chystají například na desetikilometrovou trasu, si mohou o něco přispat a dorazit zhruba na 10. dopolední.

K parkování mohou zájemci ze vzdálenějších koutů regionu využít volná místa v bývalém objektu JZD, kam se vejdou zhruba dvě stovky aut.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24