Vzniká strategický plán Plzně pro příští roky! Vyjádřit se může i veřejnost

26.05.2018 8:11

V současné době vzniká strategický plán pro rozvoj města na příští roky. Jednat o něm budou už v červnu zaspitelé. V příštím týdnu proběhne diskuse. Zapojte se!

Fotografie

Strategický plán města Plzně je téměř na světě. Důležitý dokument, který určuje budoucí podobu a rozvoj Plzně, projednávají v současné době zastupitelstva městských obvodů a konečné slovo bude mít koncem června zastupitelstvo města.

Jakými projekty zahájit naplňování plánu, o tom se bude v úterý 29. května od 16 hodin diskutovat v hotelu Angelo. Na setkání je zván každý, kdo se chce podělit o svoje konkrétní návrhy, nutná je pouze předchozí registrace na webu ukr.plzen.eu. S vizí, pěti základními cíli i celým strategickým plánem se lidé mohou seznámit předem na uvedeném webu. Zde je možné svoje tipy na naplňování pěti cílů směřujících k ještě lepší Plzni zasílat také online do 31. května. Získané podněty budou po setkání vyhodnoceny a použity jako podklad pro naplňování Strategického plánu města Plzně v následujících letech.

"V současné době probíhají projednání návrhové části dokumentu v orgánech města a městských obvodů, začínáme ale již pomalu připravovat také první akční plán. Prakticky se jedná o takový jízdní řád sestavovaný pro každý rok, podle kterého bychom měli jet, abychom postupně během 10–15 let naplnili společně stanovené cíle pro ještě lepší Plzeň. A právě do jeho přípravy se v úterý 29. května může zapojit i veřejnost,“ říká k plánované akci koordinátorka Strategického plánu města Plzně Eva Brejchová Velebná z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Hlavním smyslem Strategického plánu města Plzně je organizace rozvoje města a koordinace jednotlivých zájmů tak, aby město prosperovalo jako celek. Strategický plán reaguje na dlouhodobé potřeby města a zároveň musí zohledňovat možnosti rozpočtu.

V prosinci 2016 schválilo Zastupitelstvo města Plzně analytickou část Strategického plánu města Plzně. V návaznosti na to bylo formulováno pět strategických cílů a navrženo více než osmdesát aktivit, které povedou k jejich řešení a naplňování. Do přípravy Strategického plánu města Plzně se doposud aktivně zapojilo více než 350 osob a více než 2500 obyvatel Plzně přispělo svým názorem.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24