Vzpouru v Balkové krotila zásahová jednotka! Vzbouřilo se patnáct běženců

29.05.2017 13:40     29.05.2017 13:53

Zásahová jednotka z Plzně musela v pondělí vyjíždět do záchytného zařízení v Balkové na Plzeňsku, kde se vzbouřilo celkem patnáct běženců. Rozzuřily je zprávy o deportaci jednoho z mužů.

cviceni-PJ-6-5-2014-(10)

V zařízení pro běžence v Balkové se vzbouřilo celkem patnáct cizinců, kteří se zabarikádovali uvnitř areálu. Nechybělo demolování vybavení, ani napadání policistů. Nejprve se měli vzbouřit dva Nigerijci, ke kterým se následně přidali další.

Podle všeho byly motivem informace o chystané deportaci jednoho z mužů do jeho rodné vlasti. To spustilo nepokoje, na jejichž potlačení si museli tamní policisté povolat i posily z Plzně.

"V areálu v Balková zasahovala zásahová jednotka z Plzně. Teprve pak se situace uklidnila a policisté cizince zpacifikovali. V současné době sčítáme škody a celou událost budeme řešit i kázeňsky. Na straně cizinců, ani policistů nedošlo k žádnému zranění," řekla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. 

Záchytné zařízení v Balkové má celkovou kapacitu kolem dvou stovek míst. Aktuálně je v areálu umístěno přes pět desítek běženců.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24