QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z Břas do Liblína už se jezdí po opravené silnici. Vyšlo to na skoro 90 milionů

24.11.2017 14:53

Silnice z Břas na Liblín prošla v posledních měsících kompletní rekonstrukcí. Silniční tah, který vede až k mostu přes Berounku u Liblína, je zároveň bezpečnější.

dsc01337

Rekonstrukce se týkala víc jak desetikilometrového úseku od konce obce Břasy, přes obce Újezd u Svatého Kříže a Liblín až k mostu přes říční tok Berounky.

"V úsecích Újezd u Svatého Kříže – křižovatka Němčovice a v předpolí Liblínského mostu byla vozovka úplně rekonstruována. V ostatních úsecích byla provedena částečná rekonstrukce se zachováním nivelety vozovky v průtahu obcemi s navýšením v extravilánových úsecích a s provedením zpevnění krajnice rozšiřovací rýhou," říká náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

U křižovatky před obcí Němčovice byly upraveny dvě autobusové zastávky doplněné o kompletní konstrukce nástupišť financované obcí Němčovice. V Horním Liblíně došlo k odstranění skalního odřezu a byly tam umístěné dvě železobetonové římsy. V průtahu obcí Liblín se v rámci oprav zlepšilo odvodnění silnice a v předmostí Liblínského mostu byl pomocí technologie balených svahů zpevněn stávající násyp.

V celé délce silnice byly opraveny vybrané propustky, vyčištěny příkopy, vyměněno svislé dopravní značení a provedeno nové vodorovné značení. Součástí stavby je také odstranění vyžilé zeleně a nová dosadba zeleně podél silnice. Celkově se náklady vyšplhaly na zhruba 88 milionů.

FOTO: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24