Z Domažlic do Mrákova bezpečněji. Pomohla oprava za 30 milionů

20.12.2016 18:28

Po dlouhé rekonstrukci byla konečně otevřená silnice, která vede z Domažlic přes Tlumačov až do Mrákova. Díky opravám je bezpečnější. Opravy vyšly na skoro 30 milionů.

Domazlice-Tlumacov_Mrakov--silnice

Zrekonstruovaná silnice třetí třídy byla slavnostně otevřená v úterý a řidičům se výrazně uleví. Nákladnými opravami došlo k odstranění havarijního stavu povrchu vozovky a zesílení konstrukce silnice, čímž došlo ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Na úseku delším jak pět kilometrů se musel zdevastovaný povrch úplně odfrézovat a položit nový v tloušťce devíti centimetrů. "Po dokončení opravy povrchu silnice byly ošetřeny pracovní spáry, v celém úseku byly z odfrézovaného materiálu oboustranně provedeny krajnice, byly vyčištěny a prohloubeny příkopy, provedena oprava stávajících propustků a jejich čištění a následně provedena obnova vodorovného dopravního značení. V rámci stavby byly napojeny stávající sjezdy k sousedním nemovitostem," dodává René Zeithamel z krajského úřadu.

V průběhu rekonstrukce museli řidiči počítat s částečnou uzavírkou. Na přechodnou dobu se silnice z Domažlic na Mrákov musela také úplně uzavírat. Celkově vyšly opravy na skoro 30 milionů včetně DPH.

FOTO: Krasjký úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24