QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z domu ve Vejprnicích šlehaly plameny! Krotilo je několik jednotek hasičů - FOTKY

15.06.2017 11:28

Poplach hned pro šest hasičských jednotek spustil rozsáhlý požár domku ve Vejprnicích, který se rozhořel ve čtvrtek v časných hodinách. Hasiči s ohněm bojovali několik hodin.

6
62345789111012

K požáru dvojdomku ve Vejprnicích došlo krátce po půlnoci ze středy na čtvrtek. Na místo okamžitě vyrazilo několik jednotek hasičů. Podařilo se jim zabránit rozšíření požáru na druhý z domů, ze kterého prchla rodina i se dvěma miminky.

"Poplach byl hasičům v Plzni na stanicích Košutka a Střed, profesionálním i dobrovolným hasičům v Nýřanech, místním dobrovolným hasičům a jednotce SDH Tlučná. Plameny, které šlehaly z budovy o dvou nadzemních podlaží, viděli hasiči již při cestě k zásahu z dálky. Při jejich příjezdu byla jedna polovina zasažena požárem," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

První jednotky, které dorazily na místo události, se soustředily pouze na ochlazování druhé poloviny domu, aby se na ní oheň nerozšířil. "Teprve až další jednotky zahájily samotné hasební práce. Hasiči na likvidaci požáru použili 5 proudů, z toho jeden vedli přes výškovou techniku. V části budovy, která shořela, se nikdo nenacházel. Z té druhé, kterou se hasičům povedlo ochránit, se evakuovala rodina včetně dvou miminek. Nikdo z nich nebyl zraněn," dodává mluvčí hasičů.

Podle odhadů napáchal požár škody za zhruba půl milionu. Co bylo příčinou, zatím není jisté. Stále probíhá vyšetřování.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24