QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z Plzně vyjel mikulášský vlak tažený Šlechtičnou - FOTKY

04.12.2017 7:59

V Plzni odstartovaly prosincové jízdy speciálního mikulášského vlaku. Na železniční tratě vyjede ještě dvakrát. Parní lokomotiva Šlechtična slaví sedmdesátiny!

DSC_0815
DSC_0815DSC_0812DSC_0814DSC_0823DSC_0822DSC_0830

V Plzni v neděli vyjela speciální vlak tažený historickou parní lokomotivou Šlechtičnou. Mimořádné jízdy zakončují letošní oslavy sedmdesátých "narozenin" legendární lokomotivy.

První jízda zamířila na Rokycansko. Konkrétně do Holoubkova. Sv=zt se ale mohli zájemci i z Rokycan. Následně byl připravený speciální program zejména pro děti.

Znovu vyjede Mikulášský parní vlak v sobotu 9. prosince, to bude brázdit trať mezi Plzní a Blovicemi. "Tentokrát písty parní lokomotivy budou mířit do pekla v Nezvěsticích. Na této cestě pomůže Šlechtičně historický autobus RTO 706. Bude přivážet hodné i zlobivé odvážlivce z okolních míst, kam nevedou koleje a v cíli cesty, tedy v Nezvěsticích na všechny opět čeká bohatý program, občerstvení či možnost pořídit si nějaký pěkný suvenýr či dárek s obrázkem parní lokomotivy," láká Dagmar Škarecká, jednatelka klubu IMC Plzeň.

Naposledy vyjede vlak tažený Šlechtičnou v neděli 10. prosince, a to do Berouna. Odtud bude Berounský čertovský expres jezdit do Nižboru. Do Plzně se vrátí z Berouna opět v pozdních odpoledních hodinách. Rozloučit se s plzeňskou starou dámou pro letošní rok můžete na plzeňském hlavním nádraží v podvečer.

Podrobnosti k jízdním řádům a cenám jízdenek najdete na www.imcplzen.cz.

FOTO: Milan Svoboda - další galerie najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24