QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z průlehu na Božkovském ostrově mizí kameny - FOTKY

23.08.2016 14:45

Božkovský ostrov v Plzni je velmi oblíbené místo ke sportu i relaxaci, v poslední době si ho ale oblíbili i vandalové. Obvod uvažuje o zřízení služební místnosti pro strážníky!

IMG_1214
IMG_1208IMG_1210IMG_1211IMG_1212IMG_1213IMG_1214

Božkovský ostrov v Plzni prošel za poslední roky ohromnou proměnou. Ze zarostlého koutu druhého plzeňského obvodu se stalo ideální místo pro relaxaci, sportování i procházky. Prošel revitalizací za miliony.

Součástí dlouhodbých úprav ostrova bylo i vybudování průlehu, kde jsou umístěné atrakce pro děti. A právě ostrůvek uprostřed potoka s Archimédovým šroubem se stal v poslední době terčem nenchavců. Ti z něj postupně vybírají kameny, které se pak různě objevují ve vodě. "Není to nijak dramatické, ale jde spíš o to, že ani ty atrakce pak nefungují správně," říká místostarosta Jan Fluxa s tím, že kameny pak brání průtoku vody.

Obvod nicméně poukazuje i na to, že ostrůvek je určený především dětem. Díry po poměrně velkých kamenech pak pro ně mohou být nebezpečné. Dalším problémem, který obvod v poslední době řešil, bylo například odhazování odpadků.

Na Božkovském ostrově by mohla být služební místnost strážníků...

Na Božkovský ostrov průběžně zajíždí také strážníci městské policie, kteří k tomu právě v letním počasí využívají služební kola. Obvod nicméně uvažuje o tom, že by v lokalitě byl dohled ještě posílený. "Uvažujeme o zřízení služební místnosti pro městskou policii. Do budoucna by tam tak mohl být strážník delší dobu," dodává místrostarosta druhého plzeňského obvodu, že v plánu je stále také výstavba veřejných toalet.

Za poslední roky přibyla v Božkově kromě průlehu také in-line dráha, hojně využívaní cyklolávka, sportovní stezka a v neposlední řadě i parkoviště pro bezmála devět desítek aut.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24