QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z Rokycan do Plzně povede nový ústek cyklostezky

22.09.2018 20:49

Cesta na kole z Rokycan do Plzně bude bezpečnější. Cyklisté se díky novému úseku cyklostezky vyhnou rušné silnici.

Foto Qap (12)

Zhruba kilometrový úsek cyklostezky na dálkové trase Praha – Plzeň – Regensburg vznikne na výjezdu z Rokycan. Zatím tady cyklisté jezdí po frekventované silnici, než se napojí na asfaltový úsek stezky u sádek, který je dovede pod dálniční most.

Výstavba stezky začne během první poloviny příštího roku, hotovo bude do prosince 2019.

"Třímetrový asfaltový pás stezky pro pěší a cyklisty se napojí na stávající kousek smíšené stezky od kruhového objezdu na Plzeňské ulici v místě křížení s ulicí Baarovou a oddělen třímetrovým zeleným pásem trávníku je dovede až na okraj Rokycan. Právě v těchto místech bude stezka komunikaci křížit místem pro přecházení. Křížení je v místě, kde jsou dobré rozhledové podmínky, rozhodně lepší než pod kopcem u sádek, kde se cyklisté dosud na stezku napojovali,“ sděluje mluvčí Rokycan Aneta Benešová.

Projekt připravilo město Rokycany. Náklady na cyklostezku přesahují 6,5 milionu korun, z toho 4,2 miliony poskytl Plzeňský kraj.

Dálková cyklotrasa Praha-Plzeň-Regensburg se otevřela v květnu 2001. V roce 2010 byla prodloužena až do Mnichova. Celkem měří 450 kilometrů, v naší republice má označení CT3.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24