QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z vlaku u nádraží si udělali obytný vůz, načapali je strážníci - FOTO

24.05.2017 13:02

Odstaveného vlaku u nádraží v Plzni využila dvojice mužů a proměnila si ho v "obytný" vůz. Strážníci na ně přišli při obchůzce lokality. Jeden z nich je přivítal jen ve spodním prádle...

171593_1

Oblast nádraží v Plzni i přilehlé okolí je pod dohledem strážníků poměrně často. Kromě samotné budovy nádraží a nástupišť neuniknou jejich kontrole ani odstavené vagóny. Právě ty si poměrně často vybírají lidé bez domova jako svá útočiště. Obdobný případ řešili strážníci i v úterý večer.

"Po osmé hodině večerní prohlížela hlídka městské policie odstavené železniční vozy v okolí vlakového nádraží, směrem na traťové koleji číslo 190 směrem na České Budějovice, jestli se se tam náhodou nezdržují nějaké hledané či pohřešované osoby. Při obchůzce nastal moment, kdy strážníci zahlédli nějakou osobu, která rychle přivřela pootevřené dveře a schovala se dovnitř vagonu," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Přivítání se jim dostalo opravdu nečekané. "Na jejich výzvu pak vylezl ven z kupé do uličky muž, který byl oděn pouze ve spodním prádle. Jak se záhy ukázalo, nebyl tam sám. S ním se v témže kupé zdržoval ještě jeden muž. Ani jeden z nich neměl u sebe žádné doklady totožnosti, neboť je údajně ztratili a o nové si doposud nepožádali. Podle svých slov v místě přebývali už nějakou dobu," pokračuje mluvčí městské policie.

Oba muži skončili na policejním oddělení a ani tím to nekončí. Celou záležitost budou dál řešit i úředníci.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24