QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za požárem v Holýšově je nabíječka elektronické cigarety - FOTKY

27.01.2017 8:04     27.01.2017 10:13

K požáru rodinného domu v Holýšově na Domažlicku vyjíždělo hned několik jednotek hasičů krátce po půl sedmé v pátek ráno. V nemocnici skončili dva obyvatelé domu.

IMG_0079
IMG_0079213456IMG_0089

Přesné příčiny požáru se stále vyšetřují, ovšem zatím to vypadá, že za vším stojí nabíječka na elektronickou cigaretu.

"V 6:35 hodin byl na tísňovou linku 112 oznámen požár rodinného domu v Holýšově. K požáru vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči ze Staňkova, jednotka SDH Stod a současně obecní hasiči," potvrdila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Ohnisko požáru bylo v obývacím pokoji domu v druhém nadzemním podlaží. "Požár vznikl pravděpodobně v důsledku technické závady na nabíječi elektrické cigarety. Tuto verzi potvrdí až další expertízy," dodává mluvčí krajských hasičů.

Požár zdevastoval obývací pokoj i další vybavení domu, v nemocnici skončili dva lidé...

Zásah hasičů byl mimořádně bleskový. Pod kontrolu dostali požár po půl hodině od jeho nahlášení a ještě před čtvrt na osm ráno se jim ho podařilo zlikvidovat. "Z budovy hasiči evakuovali dvě osoby a předali je zdravotnické záchranné službě. Oba pacienti byli odvezeni na vyšetření do nemocnice," doplnila Pavla Jakoubková.

Škody po požáru jsou hodně vysoké, odhadují se zatím na půl milionu. Oheň naprosto zničil obývací pokoj a zplodiny hoření poškodily podhledy i vybavení celého bytu.

FOTO: HZSPK, www.pvatelier.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24