Za přepadeními v centru Plzně stojí mladá dívka!

19.05.2017 13:39

Policie v Plzni řešila přepadení dvou žen a následnou krádež v centru města. I když původně hledala muže, ukázalo se, že za vším stojí teprve 18letá dívka.

Technopochod Plzeň 2016 (1)

Na loupeživou výpravu se dívka, která teprve nedávno opustila zdi diagnostického ústavu, vydala minulý čtvrtek. Nejprve si před desátou večerní vyhlédla dvě dívky na cestě od Papírenské lávky.

"Dívkám zatarasila cestu vlastním tělem a na mladší z nich vykřikla, aby jí okamžitě vydala peněženku, jinak že použije granát. Když napadená žena odmítla její požadavek splnit, pachatelka svou hrozbu znovu zopakovala. V ten okamžik se kamarádka napadené postavila před pachatelku, longboard, který držela v ruce, dala před svou hruď a zaujala obranné postavení," popisuje mluvčí policie Hana Štefflová. Útočnice se nakonec přece jen nechala zastrašit a utekla směrem do centra města.

Tady už si vyhlédla mnohem snadnější oběti. A sice 71letou ženu a její o dvanáct let starší známou. "Žena procházela zavěšena do své starší kamarádky křižovatkou ulic Kopeckého sady a Jungmannova. K oběma ženám pachatelka přiběhla a z ruky mladší z nich násilím vytrhla kabelku. V té měla seniorka uloženu peněženku se 190 korunami, Plzeňskou kartou a osobními doklady. Dále okradená žena přišla o mobilní telefon a především o multifokální brýle, jejichž hodnota byla vyčíslena na patnáct tisíc korun. Útočnice samozřejmě i s lupem ihned z místa činu uteklam," pokračuje policejní mluvčí.

Přepadené dívky viděly v útočnici mladého muže. Policisté se ale zmást nedali...

Policie se okamžitě začala zabývat jak loupeží, tak krádeží kabelky. Od začátku to ale nebylo zrovna jednoduché. Podle výpovědí mladých dívek, které si vyhlédla útočnice na cestě od papírny, měl za vším stát mladý muž. Policistům se nakonec ale podařilo celou záležitost rozklíčovat a útočnici vypátrat.

Mladá zlodějka přitom není pro policisty žádnou neznámou. Teprve nedávno opustila areál diagnostického ústavu, ze kterého opakovaně utíkala. Pátrání po ní bylo v minulosti vyhlášeno bezmála padesátkrát.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24