Záchrana na poslední chvíli! Strážníci odřízli sebevraha z oprátky - FOTKY

16.04.2018 11:51

Plzeňští strážníci mají na kontě další záchranu života. Tentokrát se jim na poslední chvíli podařilo zachránit muže, který se chtěl oběsit v Borském parku!

225171_11
225171_11225171_4

Dramatický boj o život zoufalého muže se odehrál v Borském parku v Plzni o uplynulém víkendu. Hlídka vyjela na místo po tom, co operační důstojník přijal telefonát muže, který se chtěl zabít.

"Hlídka v terénu okamžitě vjela do parku a za využití veškerého osvětlení vozu a osobních svítilen začala propátrávat okolí. V místě prostoru nedaleko přečerpávací plynové stanice zahlédl jeden ze strážníků nohy visící z jednoho ze vzrostlých tisů," popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Okamžitě se rozjela záchranná akce. "Jeden ze strážníků muže nadzvednutím za pas uvolnil, aby snížil tlak na hrdlo, druhý vytáhl nůž a odřízl ho z oprátky z textilního opasku, na kterém visel.  Vzhledem k tomu, že byl v bezvědomí, nedýchal, neměl hmatnou srdeční činnost, začali  strážníci  s okamžitou resuscitací. Třetí člen hlídky se mezitím spojil s dispečinkem záchranné služby, za účelem resuscitace řízené instrukcemi dispečera," pokračuje mluvčí městské policie.

Boj o život byl úspěšný. Díky nepřímé masáže se podařilo obnovit srdeční činnost a po chvíli začal, i když se značnými obtížemi, samostatně dýchat. Na místo následně dorazila záchranka, která muže převezla na urgentní příjem fakultní nemocnice.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24