QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchrana skončila dřív než začala. Hasičům "přimrznutá" labuť utekla - FOTO

08.12.2016 12:33

Období, kdy začínají zamrzat vodní plochy, je tradičně spojené s řadou hlášení o zamrzlých labutích na jejich hladinách. Jedna z prvních velkých "akcí" se odehrála v Plasích...

labuť

Po ohlášení přimrzlé labutě spustili tamní hasiči "záchranné manévry". Jenomže obdobně jako v dalších podobných případech, také tentokrát se ukázalo, že labuť rozhodně odbornou pomoc nepotřebuje.

"V Plasích hasiči vyjeli zachránit ´skutečně přimrzlou´ labuť na hladině rybníka. Během toho, co si hasiči začali připravovat technické prostředky na její záchranu, labuť se zvedla a odpochodovala z rybníka pryč," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Každoročně podobných událostí přibývá. Zvířecí záchranáři ovšem upozorňují, že právě přimrznutí labutě k vodní ploše je poměrně dost vzácný jev. Labuť velká je totiž severský pták a je přizpůsobená k životu v extrémních podmínkách. Většinou stačí ji vyplašit a odlétne. Labutě totiž na vodní ploše ve většině případů jen odpočívají. K přimrznutí labutí dochází jen výjimečně a většinou se jedná o případy, kdy je pták nemocný nebo zraněný.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24