QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zachránili lidské životy! Dočkali se ocenění od hejtmana

22.03.2018 14:03

Skuteční hrdinové dnešní doby! Také letos byly uděleny ceny hejtmana za záchranu lidského života. Celkem ocenil hejtman šest hrdinů...

Bouda-Stengl-Bocan-Vostracka-Lastovka-Safranek

Stanislav Bočan, Václav Štengl, Petr Šafránek, Lukáš Bouda, Kristýna Vostracká a Martin Laštovka na Krajském úřadě Plzeňského kraje převzali Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu života za rok 2017.

Na základě došlých nominací, které mohli v průběhu ledna až do 10. února obyvatelé Plzeňského kraje posílat na krajský úřad poštou nebo elektronicky, předal hejtman Josef Bernard bronzovou pamětní medaili a šek v hodnotě 10 tisíc korun šesti oceněným, kteří svým jednáním a pohotovostí pomohli lidem, kteří byli v ohrožení života. Jsou to Stanislav Bočan, Václav Štengl, Petr Šafránek, Lukáš Bouda, Kristýna Vostracká a Martin Laštovka.

"Vážím si každého, kdo nezaváhá a nezištně pomůže člověku, jehož život je v ohrožení,“ řekl hejtman Josef Bernard. "Jsem rád, že se s vámi mohu setkat a strávit odpoledne,“ uvedl při slavnostním ocenění.

Za oceněními se skrývají opravdu odvážné činy, ke kterým by mnoho lidí nenašlo odhodlání nebo duchapřítomnost. Stanislav Bočan a Václav Štengl poskytli masáž srdce muži, který zkolaboval na sportovním utkání. Petr Šafránek vytáhl z koupaliště topícího se vnuka, kterému poskytl první pomoc. Lukáš Bouda vyprostil mladou dívku z havarovaného auta, které vzápětí začalo hořet. Kristýna Vostracká a Martin Laštovka resuscitací zachránili život učiteli, který zkolaboval.

FOTO: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24