Záchytka praskala ve švech! Prodloužený víkend byl ve znamení alkoholu - FOTKY

20.11.2017 12:53

Prodloužený víkend nadělal pořádně práce plzeňským strážníkům. S převozy na záchytku se doslova roztrhl pytel. Jeden opilec dokonce napadl i lékařku v nemocnici.

1
123

Městská policie si v posledních dnech užila opilců až nad hlavu. Prodloužený víkend byl doslova ve znamení alkoholu. S převozy na záchytku se začalo už vě čtvrtek a do zařízení se převáželo až do neděle.

V Tylově ulici opilý Bulhar dokonce padl před přijíždějící trolejbus. Na nohy mu pomohl svědek, strážníci u opilce naměřili přes 1 a půl promile alkoholu. Hned v pátek ráno vyjížděli ke sjezdu na Prahu pro dalšího namol opilého muže a, jak se později ukázalo, byl to nakonec rekordman víkendu. Muž nadýchal přes tři promile. 

"Případ opilé osoby řešila v sobotu hlídka na Doubravce, kde si v podvečer ustlal v Zábělské ulici sedmatřicetiletý muž původem z Plzně. Když dorazila na místo, uviděla muže ležet na chodníku mezi lavičkami. Byl v takovém stavu, že kvůli opilosti nebyl schopen kontrolovat své chování a nebylo jeho slovům rozumět. Noc strávil na záchytce. Ve stejném stavu odvezli strážníci v neděli odpoledne ze Zábělské ulice třiatřicetiletého muže z Českobudějovicka. Stejně na tom byl i třiapadesátiletý Slovák, kterého v půl osmé večer sbírala hlídka opilého na Klatovské na chodníku," přidává další případy mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

V poměrně dramatický zásah se proměnil výjezd k opilému muži v centru města. Strážníky na něj upozornila svědkyně, která ho viděla upadnout rovnou na obličej. "Před převozem do protialkoholní záchytné stanice začal muž zničehonic krvácet z nosu, a proto byli přivoláni záchranáři. Už při prvotním ošetření kladl dotyčný odpor, tudíž byl k dalšímu vyšetření převezen do nemocnice za asistence strážníků. Při lékařském vyšetření se muž pokusil napadnout lékařku. Z toho důvodu byl za použití donucovacích prostředků zpacifikován, skončil s želízky na rukou. Zbytek noci střízlivěl muž na záchytce," dodává mluvčí městské policie.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24