QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Základní škola na Doubravce má nové hřiště, zpřístupní ho i veřejnosti

05.10.2018 10:53

Nové víceúčelové hřiště mají k dispozici školáci ze 14. základní školy na Doubravce. Vyšlo na víc jak 9 a půl milionu. V budoucnu bude mít svého správce a otevře se i veřejnosti.

181004_Hriste_14_ZS

Základní škola v Zábělské ulici v Plzni na Doubravce se pyšní novým venkovním hřištěm. Víceúčelový areál v budoucnu nebude sloužit jen školákům, ale také veřejnosti.

Původní hřiště už bylo skutečné téměř "historické". Fungovalo od roku 1974, kdy se škola otevřela. Město tak zafinancovalo stavbu nvého. Vyšlo na víc jak 9 a půl milionu.

Na nově vybudovaném hřišti vznikl běžecký ovál a sprintérská rovinka. Uvnitř oválu mají děti hřiště na fotbal a další atletické sektory, a to skok do výšky, skok do dálky a hod koulí.

"Nové sportoviště bude využíváno nejen žáky základní školy pro výuku tělesné výchovy, školní družinu, sportovní kluby, které vedou zájmovou odpolední činnost školy, ale i sousedícími mateřskými školami, které sportují v současné době v tělocvičně,“ popsala využití hřiště ředitelka 14. základní školy Helena Lišková.

V budoucnu škola plánuje vytvořit pracovní místo správce sportoviště a otevřít hřiště nejširší veřejnosti.

FOTO: 14. základní škola Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24