QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámek Chudenice zve na Velikonoce. Uvidíte, jaký byl jídelníček hrabat...

14.04.2017 9:47

V neděli 16. dubna se můžete vydat na Starý czerninský zámek v Chudenicích na Klatovsku. Dozvíte se, jaké byly zvyky a tradice ve středověku a v renesanci o Velikonocích.

chudenice

"Návštěvníkům během prohlídek našeho zámku prozradíme, jak se vyrábělo pivo, víno, medovina a co byly postní pokrmy našich předků. Ukážeme také středověké a renesanční sklo, keramiku číše a poháry, a seznámíme zájemce s historií pomlázek a kraslic," prozrazuje kastelánka zámku Miroslava Žáková. 

Zámecké prostory budou svátečně vyzdobeny a návštěvníci ochutnají i některé pokrmy, vztahující se k svátkům jara v historické kuchyni. "Ukážeme také, jaký byl velikonoční jídelníček hrabat Czerninů a během prohlídek zazní i originální chudenická velikonoční koleda," dodala kastelánka.

Prohlídky zámku se budou konat každou celou hodinu od 10 do 16 hodin. Návštěvníci se však na ně musí předem zarezervovat na tel. č. 376 398100 nebo 724 007 576. Akce bude doplněna o staročeský řemeslný jarmark v podzámčí a o divadlo pro děti na zámeckém nádvoří v 10, 14 a 15 hodin.

Přehled velikonočních akcí v regionu najdete zde.

foto: Zámek Chudenice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24