Západočeské baroko přinese novinky! K dispozici budou i barokní cyklotrasy

18.05.2018 8:02

Na tři desítky akcí, koncertů nebo i slavností nabídne letošní Letní barokní festival v Plzeňském kraji. Velkou novinkou budou i tři speciální barokní cyklotrasy.

západočeské baroko

Letní barokní festival, který je součástí velkého projektu Západočeské baroko, nabídne na tři desítky nejrůznějších akcí v areálech barokních památek v kraji. Krom jiného proběhne 10 hlavních slavností na významných barokních místech celého Plzeňského kraje.

"Tradičně se zahájení uskuteční v Centru baroka v Muzeu a galerii severního Plzeňska v Mariánské Týnici a ukončení na zámku v Manětíně. Hlavní akce jsou pak doplněny celou řadou menších kulturních akcí na dalších cca  27 místech regionu v podobě koncertů vážné hudby, výstav nebo duchovních akcí, které byly finančně podpořeny z krajského dotačního programu Podpora kultury v Plzeňském kraji 2018,“ říká náměstek hejtmana pro oblast kultury a památkové péče Vladislav Vilímec s tím, že na festival byla v rozpočtu hejtmanství vyčleněna částka ve výši 2 miliony korun.

Z chystaných akcí stojí za pozornost barokní svatovítská noc v Klatovech, tradiční barokní slavnost na Zámku Hrádek u Sušice nebo květinová slavnost, která se odehraje na zámku v Nebílovech.

Za barokními krásami se mohou vydat i cyklisté. Připravené jsou tři barokní cyklotrasy...

Pro ty, kteří rádi spojí sport s kulturním zážitkem, jsou letos nově připraveny tři barokní cyklotrasy na severním Plzeňsku. Po krásách jak přírodního, tak kulturního charakteru si každý může odpočinout u stylových barokních odpočívadel.

"Barokní cyklotrasy jsou tři, výchozím a cílovým místem zároveň jsou Plasy. Mají různou obtížnost, přičemž délka každé trasy je kolem 40 kilometrů. Na trasách, které vedou po číselně značených cyklotrasách Klubu českých turistů s nalepenou samolepkou loga Západočeského baroka, je umístěno 10 odpočívadel. Pro snadnou orientaci byla vydána cykloturistická mapa, leták a připravena je i mobilní aplikace,“ vysvětluje vedoucí odboru kultury a památkové péče Alena Svobodová.

Aktuální infromace a kompletní program festivalu najdete na facebookové stránce festivalu nebo na webu www.zapadoceskebaroko.cz.

FOTO: ilustrační - Západočeské baroko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24