Zařizování zimní dovolené na vlastní triko? Žádný problém!

11.11.2018 10:26

Chystáte se na zimní dovolenou do tuzemských hor? Chcete si zařídit vše sami podle svých představ? Máme pro vás pár rad, které pomohou s vyřešením nepříjemných situací.

Železná Ruda_QAP_foto (4)

Máte v plánu strávit letošní zimu v Krkonoších, Krušných horách či na Šumavě a přijde Vám zbytečné využít služby cestovních kanceláří? Máme pro Vás pár rad a typů, na co si dát pozor.

Hlavním úkolem většinou bývá sehnat ubytování. Ubytování lze uzavřít jednoduše a bez velkých formalit – po telefonu nebo e-mailovou rezervací. Problém však nastává v momentě, kdy chcete rezervaci zrušit.

"Podle zákona můžete smlouvu vypovědět, než uplyne doba ubytování, tedy kdykoliv před jeho začátkem i v průběhu pobytu. Nespoléhejte ale na to, že to bude zadarmo. Pokud místo vás nestačí najít nového zájemce, pak musíte uhradit vzniklou škodu," vysvětluje Lukáš Zelený, vedoucí právního oddělení spotřebitelské organizace dTest.

Avšak pokud se rozhodnete nepřijet den předem, musíte počítat s tím, že ubytování s největší pravděpodobností zaplatíte celé. Je proto důležité přečíst si předem podmínky smlouvy, ve kterých může být uveden požadavek odstupného či storna.

Také se může stát, že po příjezdu na místo zjistíte, že stav objektu neodpovídá fotkám, které Vás nalákaly. V takovém případě můžete vyžadovat nápravu. Pokud k ní nedojde, máte právo na slevu.

Poslední užitečná rada je, že cennosti, které s sebou máte, můžete uschovat u ubytovatele. Za uschované věci pak ubytovatel odpovídá a vy nemusíte mít strach z nevítaných hostů.

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24