QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zasytí i zahřeje! Zelňačka s klobásou je luxusní klasika, nikdy nezklame

29.09.2018 12:18

Podzim dorazil se vším všudy. Jestli se potřebujete parádně zahřát, polévka to zaručeně zajistí. Poctivá zelňačka s klobásou nikdy nezklame. Zkuste tip od foodblogerky...

img_1890-br

Na přípravu budete potřebovat:

1/2kg kysaného zelí
2 klobásy
1 velká cibule
1-2PL sladké papriky ( můžete dát i trochu pálivé )
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1/2KL drceného kmínu
čerstvě mletý pepř
3PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5l masového vývaru ( hovězí, uzený, ovarový )
sůl

Postup přípravy receptu:

Zelí slijeme, můžeme ho propláchnout, pokud je hodně kyselé. Vložíme do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijeme vývarem. Vaříme skoro doměkka.

Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a upražíme řidší jíšku. Nakonec vsypeme papriku, promícháme a odstavíme. Necháme směs zchladnout. Tuto směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a provaříme ještě alespoň 15 minut.

Ještě dodatek ... pokud chcete uvařit zelňačku s brambory, vždy je vařte zvlášť, nikoliv se zelím. V kysaném zelí brambory nikdy nezměknou!

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24