Závěr dubna bude ve znamení ochlazení, přeháněk i bouřek

23.04.2018 7:01

Podle nové týdenní předpovědi nás v příštích dnech čeká lehké ochlazení a počítat bychom měli i s přeháňkami nebo dokonce bouřkami. Čtěte novou předpověď do 30. dubna.

FOTO_QAP_CZ (8)

V pondělí bude během dne přibývat oblačnosti a postupně se na většině území očekávají přeháňky, někde i bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat okolo 21 stupňů.

V úterý nás čeká oblačno až polojasno, ojediněle musíme počítat s přeháňkami. K večeru bude oblačnost opět ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 13 až 9 stupňů, nejvyšší denní se dostanou mezi 19 až 23.

Středa bude ve znamení polojasné až skoro jasné oblohy. Postupně znovu dorazí mraky a i místy přeháňky nebo ojediněle bouřky. V noci naměříme 11 až 7 stupňů, přes den 20 až 24.

Čtvrtek přinese oblačnou oblohu a místy přeháňky. Odpoledne bude postupně od severozápadu ubývat oblačnosti a ustávat budou i srážky. V noci naměříme 13 až 9 stupňů, přes den 15 až 19.

V pátek bude oblačno až polojasno, sem tam se objeví i přeháňky. V noci klesnou teploty mezi 7 až 3 stupně, někde se vyskytnou i přízemní mrazíky. Přes den se teploty vyšplhají mezi 14 až 18 stupňů. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku polojasno, jen ojediněle při zvětšené oblačnosti přeháňky. Postupně přibývání oblačnosti a místy přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, postupně 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 23 °C, ojediněle až 25 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24