QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Závody odkloní autobusy z náměstí Republiky v Plzni

25.04.2018 7:01

Adrenalinový závod, který se už v tomto týdnu chystá v centru Plzně, zasáhne do provozu některých autobusových linek. Přinášíme podrobnosti!

autobus 33

Cestující autobusy MHD v Plzni by se měli o tomto víkendu připravit na změny. Konkrétně se to týká linek číslo 33 a 20 v sobotu 28. dubna. Autobusy nebudou projíždět přes náměstí Republiky kvůli závodu Predator run.

Spoje dotčených linek najedou na objížďky už v 8 hodin ráno a změna bude v platnosti až do 14 hodin. "Linka číslo 20 bude ve směru od Bílé Hory vedena z Malické ulice na most gen. Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou do Americké až k Mrakodrapu," informovaly dopravní podniky.

Autobusy nebudou stavět na zastávkách "Otýlie Beníškové“, "Náměstí Republiky“ a "Muzeum“. Nahradí je zastávky "Sady Pětatřicátníků“, "U Práce“ a "Mrakodrap“. První spoj, který najede v centru města na objížďku, vyjíždí z Bílé Hory v 7:55. Na stálou trasu najede jako první spoj s odjezdem ve 13:46 ze Zruče - Sence. 

U linky číslo 33 bude objížďka platit v obou směrech. "Linka číslo 33 bude obousměrně odkloněna z Rondelu na most Generála Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou do Americké, na Anglické nábřeží a Kopeckého sadů," upozorňují dopravní PMDP. 

Zrušené budou zastávky "Rondel“ směrem do centra v ulici Otýlie Beníškové, "Otýlie Beníškové“, "Náměstí Republiky“ a "Muzeum“ v Goethově ulici. Cestující budou muset využít náhradních zastávek na objížďce. První spoj, který najede na náhradní trasu, vyjíždí v 7:58 od muzea. Normální provoz zahájí spoje s odjezdem ve 13:58 od muzea a ve 14:00 z Košutky.

FOTO: PMDP - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24