Zažijte fascinující historickou hru pod širým nebem ve Waldmünchenu

20.06.2018 10:22

Zažijte fascinující historickou hru pod noční oblohou u našich sousedů, hned za hranicemu ve Waldmünchenu. Některé pasáže jsou i v češtině, davové scény jsou dechberoucí.

Trenckfestspiel2

Divadlo na letní scéně „Pandur Trenck před branami Waldmünchenu“
Pod noční oblohou ožívají události roku 1742!

Tragická epizoda z dějin příhraničního města Waldmünchenu. Píše se rok 1742. Obléhání města hordami divokých pandurů pod vedením legendárního vojevůdce Františka Trencka je zachyceno ve fascinujících obrazech a scénách. Půvabná Kateřina Schwab z Chamu, kterou Trenck unesl z vypáleného města jako válečnou kořist, se stane jeho milenkou a věří, že láskou lze „v člověku všechno zlé v dobré obrátit“. Tak to je ve stručnosti dějová linky historické výpravné hry, která se hraje ve Waldmünchenu už neuvěřitelných 68 let.

Představení Pandur Trenck je slavnostní hra v přírodním divadle. "Hraje se u nás každoročně od roku 1950, v představení je více než 300 herců, desítky koní, opravdové kanony, povozy apod. Hra je dramatická, ale i milostná. A jsou v ní i české pasáže," popisuje podrobnosti Alois Frank, předseda místního pořádajícího spolku.

Hru už zhlédlo více než půl milionu diváků. Má nádhernou atmosféru - ohně, koně, hřmění kanónů. jízdy pandurů, útoky na mětské hradby, to vše je ve hře k vidění.

foto: pořadatel

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24