QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdivo z domu v demolici zasypalo muže! Zasahovaly složky IZS

18.06.2018 12:19     18.06.2018 12:37

Všechny složky IZS musely v pondělí dopoledne zasahovat v Tachově, kde částečně zasypalo zdivo z bourané budovy náhodného kolemjdoucího....

Dělní se zřítil z lešení_QAP_foto (3)

K události došlo kolem půl dvanácté v pondělí. Ihned po ohlášení na místo vyrazila záchranka. Muže se mělo podařit vyprostit ještě před příjezdem složek.

Péči zdravotníků ovšem potřeboval. "Muž ve věku zhruba 75 let byl zasypán cihlami z budovy, která se demoluje. Utrpěl úraz v oblasti hlavy a páteře. Při vědomí byl sanitkou převezen na úrazovou ambulanci Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně. Nebyl ohrožen na životě," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Na místo museli vyjíždět také hasiči. "Ze strany hasičského záchranného sboru byl na místě proveden průzkum, zda se nenachází v sutinách ještě někdo jiný. Výsledek byl negativní," doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Událostí se zabývá stále policie. "Z dosavadního šetřený vyplývá, že ke zranění mělo dojít při demolici zhruba třímetrové zdi, která spadla směrem na parkoviště, kde stál muž, který byl zasažen. Pětasedmdesátiletého muže před příjezdem policie zaměstnanci provádějící práce na místě vyprostili. Veškeré okolnosti jsou nadále v šetření policistů obvodního oddělní Tachov," dodává policejní mluvčí Hana Kroftová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24