QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdravotní klauni doprovodili malé pacienty až na operační sál - FOTKY

26.04.2017 12:31

Mimořádné "Turné plné smíchu" rozjela nezisková ogranizace Zdravotní klauni také v Plzeňském kraji. Doslova "útokem" vzala skupina klaunů dětská oddělení Klatovské nemocnice.

4
4172017-04-25-0921522017-04-25-0955282017-04-25-101803

V nemocnici v Klatovech jsou zdravotní klauni poměrně častými návštěvníky. Tentokrát se jich ale na dětském oddělení objevilo hned několik Turné plné smíchu tak přineslo spoustu zábavy zejména těm nejmenším pacientům.

"Na dětské oddělení Klatovské nemocnice sice klauni dochází pravidelně jednou za 14 dnů, nicméně tato návštěva byla speciální jako součást Turné plné smíchu. Děti bavilo namísto obvyklých dvou rovnou pět klaunů, předvedli více zábavných gagů a zcela mimořádně mohli s dvěma operovanými dívkami až přímo na operační sál," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Dívky na operační sál doprovodila dvojice klaunů - doktorka Naprdová a doktor Vitamín, kteří jsou vyškoleni pro unikátní program zvaný Na Operační Sál!. Tento program probíhá pouze ve čtyřech nemocnicích České republiky a spočívá v doprovodu dětí předoperačním a pooperačním procesem.

Klauni navštívili mim o jiné i nevidomou Elišku s mentálním i fyzickým postižením. Nechyběla ani návštěva větších dětí a klauni zavítali také na ambulanci nebo například na kojenecké oddělení. Zábavu si tak kromě dětí užily i maminky, které jsou s dětmi v nemocnici, a také zdravotní sestřičky.

"Pro naše oddělení je to vždy velmi vítaná návštěva, která zpříjemňuje pobyt nejen našim dětským pacientům, rodičům, ale také personálu. Klauniáda s větším počtem klaunů byla naprosto úžasnou akcí, která zasluhuje obrovské díky všem Zdravotním klaunům, kteří nás navštívili. Moc děkujeme a těšíme se na další akci," řekla k mimořádně početné návštěvě Gabriela Kubíková, vrchní sestra.

FOTO: Zdravotní klaun

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24