QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdrogovaný řidič nedal přednost v jízdě, žena skončila v nemocnici - FOTKY

21.03.2018 9:56

Zraněním jedné ženy skončila nehoda, za kterou stojí zdrogovaný řidič. Při vyjíždění z parkoviště nedal přednost a "napálil" to do projíždějícího auta.

2
2354

Až rok vězení hrozí řidiči, který pod vlivem pervitinu a marihuany způsobil nehodu v Domažlicích. Při vyjíždění z parkoviště v ulici Prokopa Velikého nedal přednost v jízdě a naboural do projíždějícího auta. 

"Řidička utrpěla zranění, se kterým byla převezena do domažlické nemocnice k ošetření. Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 60 tisíc korun. Policisté oba vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Ty byly s výsledkem negativním. Ovšem pozitivně vyšel orientační test na drogy u řidiče," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté muže zajistili a převezli k lékařskému vyšetření. Výsledky testů jsou hotové a mluví jasně. "Výsledky rozboru moči nyní mají domažličtí policisté k dispozici, chemicko-toxikologickým vyšetřením moči byly pozitivně zachyceny amfetaminové deriváty (pervitin) a cannabinoidy (marihuana). Dopravní policisté se případem dále zabývají," doplnila policejní mluvčí.

Policie nyní 31letého řidiče podezírá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. "Řidiči, který porušil povinnost podle ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, které mimo jiné stanoví, že řidič nesmí řídit vozidlo bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo užití návykové látky nebo v takové době, kdy by mohl být ještě pod jejich vlivem, hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24